… ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ’NE;

DAVACI :

TC KİMLİK NUMARASI :

ADRES :

VEKİLİ :
(
Varsa tarafların kanuni temsilcilerinin )
ADRES :
(
Varsa tarafların kanuni temsilcilerinin )
DAVALI :

ADRESİ :

KONU :
Haksız feshin tespiti ile, fesih nedeniyle uğranılan zarar karşılığı … TL maddi tazminatın, fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak üzere, fesih tarihinden itibaren yürütülecek yasal faizi ile birlikte tahsili istemidir.

AÇIKLAMALAR :

1-)
Davalı belediye, halen kendisine ait bulunan … ili, … ilçesi, … mahallesi, … pafta, … ada, … parselde kain taşınmaz üzerinde inşa edilmesi planlanan ticaret merkezinin yapım işini, kat karşılığı gerçekleştirilmek üzere, 2886 sayılı yasanın 1. maddesi uyarınca, …/…/… tarihinde ihaleye çıkarmıştır.
2-)
Belediye encümenin verdiği … sayılı ve …/…/… tarihli kararla (EK-1) , yapım işi, müvekkilimize verilmiştir. Bunun üzerine, müvekkilimiz ile davalı belediye arasında … Noterliği’nin … yevmiyesinde kayıtlı, …/…/… tarihli kat karşılığı inşaat sözleşmesi (EK-2) imzalanmıştır.
3-)
Söz konusu ticaret merkezinin inşaatı, sözleşmede öngörülen niteliklere uygun olarak yürütülmekte iken, sözleşmede öngörülen tarihte tamamlanmasına çok az bir süre kala, davalı belediye tarafından feshedilmiştir.
4-)
Belediye encümeninin ihalenin feshedildiğine ilişkin … sayılı ve …/…/… tarihli kararı (EK-3) , müvekkilimize …/…/… tarihinde tebliğ edilmiştir. Derhal belediye yetkilileri ile irtibata geçen müvekkilimiz, feshin nedeni konusunda hiçbir doyurucu açıklama elde edememiştir.
5-)
Büyük ümitlerle başladığı iş böylece yarım kalan ve kendisine düşen edimleri fesih tarihine kadar eksiksiz biçimde yerine getiren müvekkilimiz, belediyenin fesih konusundaki bu keyfi davranışı nedeniyle ciddi maddi zarar uğramıştır. Zira, kendisine bırakılması öngörülen bağımsız bölümlerden … adedini üçüncü kişilere satmış bulunan müvekkilimiz, üçüncü kişilerden almış olduğu bedelleri, faizleri ile birlikte iade etmek zorunda kalmış ve kendisine, belli bir aşamaya kadar getirdiği inşaat nedeniyle de herhangi bir ödeme yapılmamıştır. Belediye yetkilileri ile yapılan görüşmelerden de sonuç alınamaması üzerine, işbu davayı açmak zorunluluğu doğmuştur.
HUKUKİ NEDENLER :
6098 S. K. m. 484, 2886 S. K. m. 1.
HUKUKİ DELİLLER :
1-)
Belediye encümeninin … sayılı ve …/…/… tarihli ihale kararı ile … sayılı ve …/…/… tarihli fesih kararı,2-)
… Noterliği’nin …yevmiye numaralı ve …/…/… tarihli kat karşılığı inşaat sözleşmesi,3-)
Keşif ve bilirkişi incelemesi,4-)
Tanık beyanları,5-)
Yemin.
SONUÇ VE İSTEM :
Yukarıda açıklamaya çalıştığımız nedenlerle, sözleşmenin feshinin haksız ve keyfi olduğunun tespiti ile işbu fesih nedeniyle uğradığımız zarar karşılığı, … TL maddi tazminatın, fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak kaydıyla ve fesih tarihinden itibaren yürütülecek yasal faizi ile birlikte davalı belediyeden tahsiline, yargılama giderleri ile avukatlık ücretinin karşı tarafa yükletilmesine karar verilmesini, vekaleten talep ederiz…./…/…
EKLER :
1-)
Belediye encümeninin … sayılı ve …/…/… tarihli ihale kararı ile … sayılı ve …/…/… tarihli fesih kararı,2-)
…/…/… tarihli kat karşılığı inşaat sözleşmesi3-)
Belediye encümeninin ihalenin feshedildiğine ilişkin … sayılı ve …/…/… tarihli kararı4-)
Bir adet onaylı vekaletname örneği

Davacı VekiliAv.

Related Posts

Leave a Reply

Call Now ButtonDANIŞMA HATTI